Macskakő és hal

Macskakő és hal

6. Nov.23-28 Girona: EVS On arrival training

2015. december 01. - Random Anna

Mi is ez? Az on-arrival training, egy olyan hét/ pár nap, amikor az adott országba érkező EVS önkéntesek összegyűlnek, és játszanak, tanulnak, buliznak. Szóval mint egy jó tábor.

 

Na de még milyen jó!?!  Egész nap programok, csapatmunkák, játékok. De nem ám úgy a semmibe... hanem nagyon jól megszervezve. Iszonyatosan jó csapatépítő játékok, nyelvtanulásos játékok, kommunikáiós játékok... szóval minden féle. És nem csak "játszottunk" hanem soksokmindenről kifejthettük a véleményünket, és ismerkedhettünk, és kérdezhettünk, meg minden. Beszélgettünk pl a félelmeinkről, a vágyainkról, az aggodalmainkról (mármint ezeket az EVS évünkel kapcsolatban). És ez így mind nem feltétlenül iszonyatosan király, de annyira jófej, kreatív, és nyitott volt mindenki hogy egy nagyon jó csapat alakult ki. És amúgy a trénerek is nagyon ottvoltak. Márcsak az is nagy teljesítmény, hogy az egész training 2 nyelven zajlott. Mindent elmondtak spanyolul meg angolul is, (meg néha katalánul).

Szóval mi hasznom van ebből? Azon kívül, 1.)hogy többet tudok a spanyol történelemről, politikai helyzetről, nyelvekről az országban, 2.)tisztázódott a tudásom a fogadó szervezet, küldő sz. és az én jogaim és kötelességeimmel kapcsolatban, 3.) gyakoroltam sokat a nyelvet (mind2-t) 4.) tanultam magamról, és gondolkoztam miért vagyok itt 5.) sokat kreatívkodtam 7.) megismertem  értelmes embereket , akik hasonló szituban vannak.. és ehhez kapcsolódik a legjobb: 8.) most aztán utazhatok ezerrel!!! Ismerek 20 embert, akik jelenleg spanyolország különböző részein önkénteskednek, és igen... lakásokkal rendelkeznek. pl: Madridban :D meg egyéb helyeken is. Na oké akkor most bejárhatom az országot a kövi 1 évben. Nade nem elfelejtendő, hogy utána is látogathatjuk ám egymást! Hülyén hangzik hogy 6 nap alatt ilyen kapcsolatokat tudtunk kialakítani, de nagyon igaz! Ismerek: 2 hollandot, 5 olaszt, 3 németet, 2 franciát, 2 osztrákot, 1 románt, 1 törököt, 1 örményt, (és 3man voltunk magyarok). Beutazhatom kb európát :D:D Amúgy nem csak nekem jött be ennyire ez a sokszínű társaság. Mindenki ennyire jól érezte magát. Volt aki azt mondta a végén hogy most létrehoztunk egy kis európát. Na mind1 ebbe nem akarok belemenni, de mindenesetre kicsit megváltottuk a világot :D (vajon van olyan fiatal társaság akik nem váltották még meg?). Amúgy valszeg a szilvesztert Madridban töltöm.

Utazás: harmadszorra tettem meg a majdem 4 órás utat Barcelona és Valencia közt vonattal éshát van mit tanulnia a MÁVnak. Ingyen fülhallgató mindig, amivel hallgathatjuk több nyelven is a filmet, ami a tévéken megy minden vagonba. Persze késés néha itt is van de pl a visszaúton 10 percel elöbb érkeztünk meg. Évek óta vonatozom, de ilyen még nem volt... Az embrek kedvesek, van büfé, és kényelmes  vonat. És ez a legolcsóbb turista osztály.

Sokmindent nem mondtam el ami történt velem, meg ami érdekes, dehát nem is ehet mindenről beszámolni...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://macskahal.blog.hu/api/trackback/id/tr938130076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása